Lehetünk boldogak a munkahelyeken?

Amikor valaki a flow állapotába kerül, remekül érzi magát, energiája határtalan, így kiemelkedő teljesítményre képes. Ez nem csupán egy reménykeltő feltételezés. Több kutatási eredmény is egyértelműen igazolta, hogy a flow jelentősen növeli a hatékonyságot.

Mindez remekül hangozhat a vezetők számára, ugyanakkor szembe kell nézni azzal a sajnálatos ténnyel is, hogy az aktuális boldogság toplistán a munkavégzés az utolsó helyek egyikén helyezkedik el. A felmérések szerint, a munkavállalók átlagosan a munkaidejük mindössze 5%-t élik meg flowban. Ha ezt az időtartamot 15%-ra lehetne növelni akkor a munka hatékonysága, megduplázódna.

Csíkszentmihályi véleménye szerint a XXI. században, azok a szerveztek lesznek a legsikeresebbek, amelyek lehetőséget teremtenek a munkavállalóknak, hogy kiteljesedjenek a flowban a munkahelyen is.

Ehhez mindössze három szempontnak kell teljesülnie.

  1. Biztosítani kell a képességek és kihívások egyensúlyát, ami lehetővé teszi. hogy munkavállaló hozzáillő, testreszabott feladatot kapjon.
  2. A munkavállalónak tisztában kell lennie a szervezet célkitűzéseivel,
  3. Az elvégzett munka eredményéről korrekt visszajelzést kell, hogy kapjon a munkavállaló.

Számos világcég,- mint például a Google, a Facebook, és az Amazon- már felismerte, hogy a saját érdekük, hogy a vezetők és a kollégák is jól érezzék magukat a munkahelyükön, mert ezáltal nő a szervezet produktivitása és eredményessége.