Küldetésünk

Coaching csapatunk küldetésének tekinti az egészségügyben és az oktatásban dolgozók támogatását, hiszen munkájuk társadalmi fontossága és hasznossága megkérdőjelezhetetlen.

Ők azok a mindennapi hősök, akik a nehéz körülményeik ellenére felelősségteljesen, szakmailag és emberileg is elhivatottan végzik munkájukat. Az elkötelezettségük és kitartásuk nélkül betegeink gyógyulása veszélybe kerülne, gyermekeink fejlődése nem lenne biztosított.

A munkahelyi stressz szinte minden szakmai területet érint, de ezek közül is kiemelkedik, az egészségügy és az oktatás, ahol nemcsak a nehéz munkakörülményekkel, a munkaerőhiányból fakadó túlterheltséggel kell megbirkózniuk az ott dolgozóknak, hanem az állandó változásokkal és a nem egyszer súlyos bántó visszajelzésekkel is.

Felmerült bennünk a kérdés, mit tehetnénk coachként azért, hogy könnyebben viseljék terheiket, kitartsanak, és ne hagyják el egykor szeretett szakmájukat, azért hogy példaképként és támogatóként részt vegyenek az új kollégák bevonásába, oktatásába.

A válaszunk egy olyan speciális „ Énerő coaching” program összeállítása volt, mely a reziliencia, azaz a  lelki állóképesség fejlesztése révén támogatatja a kiégés elleni küzdelmet.

Az „Énerő coaching”program során a résztvevők team coachingon és személyes coach üléseken is rész vehetnek.  Míg a csoportos feladatok a közös értékek összegyűjtését, az együvé tartozás megélését, a kommunikáció fejlesztését és a megfelelő konfliktus és stressz kezelést célozzák meg, addig a személyes találkozók, az egyéni problémák megoldását támogatják.

Célunk, hogy minél több intézménynek, szervezetnek elérhetővé tegyük „Énerő coaching” programunkat, azért, hogy a lehető legtöbb kolléga részt vehessen fejlesztő folymatunkban.

Bízunk benne, hogy programunk segíti őket abban, hogy máshogy tekintsenek a rájuk váró kihívásokra, ismét megtalálják magukban az értékes, elkötelezett szakembert, akiknek áldozatos munkájára mintanyiunknak szüksége lehet.