A felismeréstől a megvalósításig

Ha már kialakult az a szerencsés helyzet, hogy az adott szervezett vezetői felismerték, hogy mennyire fontos az, hogy munkatársaik jól érezzék magukat feladataik elvégzése közben, akkor elkezdhetnek azzal is foglalkozni, hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani.

 

Ugyanakkor ezt nagyon nehéz kivitelezni, mert nem lehet flow élményt generálni egy varázsütéssel. Mint ahogy már az előzőekben kiderült először is teljesülnie kell a flow élmény három alapfeltételnek, emellett megfelelő környezetre is szükség van. Ezeken túlmenően nélkülözhetetlen vezető támogató hozzáállása is.

Hogy lehet mindezt elérni, megteremteni?

A Flow-élmény alapú munkahelyek megteremtéséhez, mint az egyéneknek, mint szervezeteknek csak nagyon kevés lehetőség áll rendelkezésére.

Ilyen például a coaching, mely napjaink legelfogadottabb és legnépszerűbb, támogató és fejlesztő eszköz.

A coaching , mely napjaink legelfogadottabb és legnépszerűbb humán támogató és fejlesztő eszköze, nagyon sokat tehet azért, hogy a vezetők és a munkatársak jól érezzék magukat a munkahelyükön, nőjön az elégedettség, erősödjék a vállalat iránti elköteleződés.

Workflow programok

Csapatunk olyan moduláris rendszerű Workflow programot állított össze, mely bármely szervezet igényeinek és elvárásainak megfelelhet.

Az ingyenes személyes konzultáció, lehetőséget biztosít arra, hogy megismerjük a szervezet helyzetét, célkitűzéseit és változtatási igényeit.. Emellett pontos képet kaphat az általunk alkalmazott eszközökről, a program iránt érdeklődő szervezet is. Mindezek alapján Tudunk összeállítani, egy olyan testreszabott programot, mely leginkább támogatja a szervezetet.